Skip to main content

PC Tips & Tricks

Se hardware og system information om ens PC i Windows

Windows har indbygget et simpelt værktøj som kan bruges til at se alle informationerne med et centralt sted fra. Dette hedder "System Information". Det er også muligt at installere eksterne programmer (både købe og gratis), men hvorfor gøre det når dette værktøj kan vise langt de fleste informationer du har brug for?

For at bruge værktøjet skal du blot bruge én af følgende muligheder (i stigende sværhedsgrad, men også simpelhed):

  • I Windows skal man med musen trykke på:
    Start -> All Programmer (All Programs) -> Tilbehør (Accessories) -> System Værktøjer (System Tools) -> System Information
  • Bruge "Kør" (Run) funktionen i Windows (kan tilgås ved at trykke på tastaturet at trykke Win+R) efterfulgt af at skrive "MSINFO32" og trykke Enter.
  • I Windows 7, kan man også trykke på Start efterfulgt af at skrive "System Information". Den popper nok op før du har skrevet færdig.

Herefter åbnes der et vindue som viser alle informationer om maskinen opdelt inden for nogle kategorier i venstre side.

For at gemme disse informationer, fx med henblik på at sende dem til en person der skal hjælpe dig, skal du i venstre top af de nyåbnet vindue trykke på: "Fil" (File) -> Gem... (Save...).
Der angives et filnavn, og filen gemmes et sted hvor man kan genfinde den. Filen fylder op til ca. 3 mb. Herefter kan denne fx vedhæftes til en e-mail eller gemmes til senere brug.