Skip to main content

Rejse til Kiev, Ukraine

Her finder du relevante links og generelle informationer om at rejse til storbyen Kiev i Ukraine. Ukraine er stadig et fattigt land, men storbyerne virker moderne, selvom folk uden for byen stadig i nogle tilfælde bruger hestevogne. Storbyerne kan næsten måle sig med andre Europæiske storbyer.

Der er tons af restauranter og diskoteker mm., som alle gør meget ud af deres image, udseende, priser og kvalitet, da der er meget konkurrence. Man er derfor altid garanteret en god oplevelse stort set alle steder, hvilket er befriende.

De unge kan mere og mere engelsk, men man skal ikke forvente det store generelt. Det kan derfor godt overvejes at hyre en guide. Generelt er dette ikke så dyrt som man skulle tro.

Flyvetur

Billigste flyvetur til Kiev findes via fx https://www.momondo.dk eller https://www.travelmarket.dk

Hotel

Generelt er kvaliteten af hotellerne i denne region af Europa meget ringe. Det bedste rent lokations mæssigt er: https://www.khreschatik.kiev.ua/en/about.html
Hotellet er OK og måske en lille smugle dyrere end gennemsnittet i forhold til kvalitet. Der er (underlig) morgenmad. Hotellet er blevet renset en del op så der ikke er så mange underlige typer og ludere der ringer til værelset om aftenen mere. De har dog 2 store meget flotte spa rum i kælderen man kan leje, der kommer med alt fra pool, sauna, massage, erotisk massage, senge, krokodille-bad, bestilling af drinks og mad mm. Hotellet ligger ved siden af ”Buddha Bar” (God bar og restaurant). Hotellet ligger lige ved den store plads i Kiev, som også har et shoppingcenter nedenunder sig, samt en MacD.

Der er rabat at hente på bestillingen hvis det sker via www.select-a-room.com

Her kan læses reviews af hotellet (samt andre) – linket har også steder i Kiev:
https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g294474-d541416-r20371266-Best_Eastern_Khreschatik_Hotel-Kiev.html
https://www.expedia.dk/pub/agent.dll/qscr=dspv/nojs=1/htid=1379452/crti=2/hotelinfo

Generel information om byen

Her kan læses om ting man skal være opmærksom på. Ses kort over de vigtigste seværdigheder, hoteller, klubber og restauranter.
https://www.visitkievukraine.com
https://pleasure.dk/rejser/artikel/139836/

Diskoteker

Der er mange fede diskoteker at gå på. Niveauet er højt med lyseffekterne, DJ's, sceneshow mm. Her kan læses reviews af barer, diskoteker mm.:
https://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Ukraine/Kyyivska_Oblast/Kiev-707621/Nightlife-Kiev-BR-1.html
Baren ”Prada” lige over for ”Arena” (som er en række natklubber mm.) kan klart anbefales.

Shopping

For at komme rundt går man ofte under vejene i stedet for stoplys mm. Når man går rundt i byen undrer man sig over der ikke er så mange butikker. Men svaret er der faktisk er voldsomt mange butikker og storcentre – man kan bare ikke se dem uden at gå under jorden ofte. Så snart man går ned under gaderne forstår man hvor folk i virkeligheden gemmer sig. Der er voldsomt mange unikke og spændende butikker under jorden. Det er som en hel by. De har mange af de samme ting vi har her hjemme, men de har også en del spændende ting rent tøjmæssigt da de er mere med på den sexede mode. Priserne er meget de samme som hjemme på dette punkt, hvilket er underligt, taget i betragtning af resten af turen kan betragtes som billig.

Prostitution og sceneshows

Generelt skal det siges at de tager denne slags meget afslappet i Kiev og det derfor er betragtet som helt normalt at der er letpåklædt underholdning på diskoteker. Derfor bør du gøre det samme! Generelt er kvinderne i byen også klædt langt mindre på end i Danmark når de er i byen.

Prostitution er synligt udbredt i Kiev trods det er ulovligt. Byen er et af de steder hvor AIDS udbredes mest i Europa for tiden. Man kan finde ludere på gaden, diskoteket, hotellers lobby, og de ringer efter sigende sågar til hotelværelser omkring kl. 23-24 og spørger om man vil have erotisk massage (læst i review for ovenstående hotel selvom det dog ikke er erfaret selv). Det er ikke lovligt i landet, men der (politiet) ses meget igennem fingre med det, da der er mange som er direkte afhængige af den slags for at kunne forsørge familien mm. Der er efter sigende også steder (fx ”Da Vinci Fish Club”) hvor man med lige flere penge kan tage hen og spise, samt se på piger sikkert med henblik på at tage med hjem. Diskotekerne (fx det meget populære ”Patipa”, ”Shooters” der er en afart af det Amerikanske Hooters) har også letpåklædte dansende piger. Med andre ord, pas på hvem du snakker med og tror du scorer – måske vil de pludselig have penge.

Tur til Chernobyl

Man bliver hentet i Kiev ved den store plads 50 meter fra ovenstående hotel og kører i knap 2 timer for at komme der til i en bus uden affjedring på nogle meget ringe veje. Der er evt. video om katastrofen på vejen der til. Guiden kan være på engelsk, men er ikke så god eller har interesse i at sige for meget da han er ansat af staten. Man spiser russisk frokost i området, hvilket er med i prisen foruden drikkevarer. Man kommer så tæt på som 200 meter fra reaktor 4. Strålingen på hele turen svarer til en transatlantisk flyvning (siger de). Hele turen varer 8 timer og er bestemt det værd.
https://wikitravel.org/en/Chernobyl
https://www.tourkiev.com

Steder at skyde (kan arrangeres med dem der har Chernobyl ture)

De har forskellige våben, men ikke nogle SMG’er (dvs. maskinpistoler) da de er ulovlige i Ukraine. Dette er lidt underligt da de fx har AK47 der jo også kan fungere som SMG, men disse er lovlige. Man kan typisk kontakte dem og arrangere et evt. med de våben man ønsker. Man kan arrangere det så man bliver hentet og kørt til skydebanen af en engelsktalende guide man bør bestille. Man kan betale for ekstra skud og evt. flere våben de har den dag.
https://www.kievtours.com/shooting-events.php
https://www.travelling.kiev.ua/shootingrange.htm
https://www.ukraineconnections.co.uk/military_adventures.htm
https://www.sapsan.ua

Andet sjov

Arrangere mange forskellige events: https://stayinkiev.com/
Kom fra lufthavnen til hotellet med limousine og strip: https://www.kievstag.com/limousine-strip-show.php

Huske at medbring

  1. Hørepropper til hotellet, der kan være en larm fra Budda Bar.
  2. Pas og rejseforsikring (som er et krav for at kunne rejse der til).
  3. Amerikanske dollars, da deres egen valuta ikke er så meget værd og de er hungrende efter dollars.
  4. Kondomer til hvis man er til den slags, da der er mange interesserede piger i Kiev grundet deres overtal. Hertil kommer der er åndssvagt mange lækre piger i Kiev der gør meget ud af sig selv visuelt.

Lidt økonomi (ca. priser)

  • Flybillet (retur) - 1900 kr. pr. stk.
  • Hotel - 1500 kr. pr. dobbeltværelse for 3 overnatninger.
  • Guidede tur til Chernobyl - 850 kr. pr. billet (afhænger af antal deltagere).
  • Skydeevent med guide - 900 kr. pr. person for 5-6 forskellige våben med nogle enkelte skud. Ekstra skud koster mellem ½ og 1½ $ pr. stk.
  • Køretur mellem hotellet og lufthavnen er ca. 110 kr. i Taxa – dvs. 20 dollars, selvom de nok bliver sure når de går med til det.