Computerspil: Stronghold 1 og 2

Stronghold er et simulatorcomputerspil ("Castle Sim") der handler om at styre markedsinfrastruktur samtidig med man skal føre teknisk krig og bygge sin borg/by så modstandsdygtig så muligt.
Spillets store svaghed er, at det de første gang man spiller det har for svært ved at styre den store interne logistik ordentlig (kort sagt er det ikke alle der kan have alle faktorer i hovedet på en gang), samt det kan virke som en barnligt spil på grund af grafikken. Men når man har styr på disse detaljer vil man have mange sjove timer foran sig.

Stronghold 1

Der er mange forskellige måder at herske over sit folk og få penge i kassen (fx ond hersker så folk betaler af frygt). Alle sammen har videre konsekvenser for resten af en spil.
En hær koster kassen at opbygge, så på et tidspunkt løber man rimelig tør for ressourcer og så skal man være klar til at kunne modstå et angreb på den borg man nu har bygget, samt ens andre forsvarsværker. Dette er et af de bedste områder i spillet, man skal selv lave en borg med alt fra voldgrav til vilde ulve, faldlemme, brændende olie, skydeskår, katapulter og ild. Hele ens hær kan dø på under 5 sekunder (taget ca. 1 time at bygge op måske) hvis man ikke passer på hvad fjenden har af forsvar.

Stronghold

Der er kun en hjemmeside på nettet der er det hele værd til dette spil - stronghold.heavengames.com - Stronghold 1 fansite

Stronghold 2

Der er siden kommet Stronghold 2, som er langt mere avanceret end det gamle Stronghold 1. Stronghold 2 kræver en temmelig kraftig maskine (da grafikken er for vild) for at kunne køre, men er det værd.
Her er spillet bliver udvidet med et "ære"-system, der har til formål at man skal være adelig nok for at kunne få adgang til bestemte typer enheder, landområder m.m.

Der er kun en hjemmeside på nettet der er det hele værd til dette spil - stronghold2.heavengames.com - Stronghold 2 fansite

Her ses en video om kampene/krigs-delen i Stronghold 2:

Mit hjemmelavede Stronghold 1 map

Jeg blev hurtigt træt af der ikke var et ordentlig map til Stronghold når det kom til store kampe. Så jeg lavede mit eget 4 player map der fik navnet "Wulf's Lair".
Det er designet med henblik på det er nemt at forsvare sig og man har alle resurser bag murene så man kan være belejret i lang tid og nemt forsvare sig.
Mappets overview ser sådan her ud:

Stronghold, map

Der er stadig 2 fejl i mappet, men det kan sagtens bruges til at spille med som det er. Dette er grunden til jeg ikke er gået videre med at rette fejlene endnu.

Download mit Stronghold map her.

Udskriv Email