Skip to main content

Kanotur i Glaskogens naturreservat, Värmland, Sverige

Der er mange steder hvor man kan tage på kanotur. Ikke kun i Danmark, men også i andre lande. Men bedste kanoland til ture på mere end 1-2 dage er klart Sverige.

I Sverige er der et væld af ture med meget varierende natur. En god tommelfingerregel er at jo længere oppe i Sverige man tager, jo mere spændende er landskabet, med flere små søer, øer og klipper. Kort sagt, jo tættere på Danmark, jo mere fladt og kedeligt er området. For at vælge den helt rigtige tur skal man bl.a. tage højde for følgende overvejelser:

  • Hvor lang tid skal turen vare?
  • Hvor langt vil man sejle?
  • Hvor mange landtransporter (LTP'er) vil man have?
  • Ønsker man at sejle i ring, så man ender hvor man starter (så man kan køre i bil og ikke betaler for kano-levering)?
  • Vil man sejle med strømmen, hvorved der skal vælges en elv/flod?
  • Hvor spændende og flot skal området være?
  • Hvor store muligheder skal der være for at være alene med naturen?

Kanotur i Glaskogens naturreservat, Värmland, Sverige

I dette afsnit beskrives en fastlagt kanotur i det flotte naturreservat Glaskogen (www.glaskogen.se). Turen kan tilrettelægges så man slutter samme sted om man startede. Det ligger ca. 6½ times kørsel op i Sverige fra København. Vær opmærksom på at turen er over middel i sværhedsgrad, da der er mange lange LTP'er! Et godt alternativ til denne kanotur er www.immelnskanotcenter.se.

Kanoturen kan starte i fx enten Arvika eller Lenungshammer. Bemærk at du kan starte stort set hvor fra du ønsker, hvis du er villig til at betale for levering af kano(er) til et andet sted fra end de normale startsteder.
Bemærk at turen der er i en cirkel, bør foregå med uret rundt og ikke mod uret, da dette vil betyde man skal hive kanoen langt mere op af bakke end ned af bakke ved landtransporterne.

Her under finder du et stærkt overordnet kort over selve området, turen og ruten (klik på det for større version). Det er derfor stadig nødvendigt at købe et (eller flere) præcise kort som det er muligt at sejle og finde vej efter.

kano, kanotur, sverige, glaskogen, värmland, køre selv

Lidt om økonomien

Givet du har de fleste praktiske ting som fx et feltkøkken, telt, sovepose, liggeunderlag mm. vil en kanotur i Glaskogen på 1 uge koste ca. 5.000 kr. Dette er inkl. mad, kanoleje, køb af kort, benzin, og færgeudgifter. Hvis turens længde fordobles til 2 uger, vil det ikke blive dobbelt så dyrt, da transportudgifterne er klart de største.

Pakkeliste, udstyr og madplan

I stedet for at lave mad fra bunden af som lagt op til i nedenstående dokument, kan man også købe frysetørret måltider eller færdig dåsemad. Dette kan væsentligt skære din vægt ned, som gør sejlas og især landtransporter markant lettere.

Download pakkeliste og madplan til kanotur.

Download kort over Glaskogen kanotur.