Skip to main content

Udvalgte madopskrifter

Ostelagkage (Cheesecake) med kirsebær eller jordbær

Dette er opskriften på den bedste Ostelagkage (Cheesecake) jeg har fået!

Ostelagkage (Cheesecake) med kirsebær eller jordbær, CheesecakeIngredienser til 6-8 personer

  • 125 gram digestive-kiks
  • 300 gram flødeost
  • 75 gram blødt smør
  • 60 gram flormelis
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • ½ tsk. citronsaft
  • 2½ dl piskefløde


Evt. dekoration (vælg én af dem)

  • 1 glas (284 gram) St Dalfour Rhapsodie de Fruit kirsebærblanding
  • Konserverede kirsebær
  • Jordbær skåret i både
  • Friske hindbær eller blåbær

Opskrift

  1. Blend kiksene til krummer i en foodprocessor, tilsæt smør og blend videre, til massen bliver homogen og ensartet.
  2. Fordel massen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og pres den godt sammen og en lille smule op ad kanten.
  3. Rør flødeost, flormelis, vaniljeessens og citronsaft sammen til en glat masse.
  4. Pisk fløden let og vend den forsigtigt i osteblandingen.
  5. Hæld denne creme på kiksebunden og glat toppen ud med en dejskraber. Sæt kagen på køl i min. 3 timer før servering eller natten over.
  6. Åben springformen, tag ostelagkagen ud, fordel evt. kirsebær eller jordbær på toppen og server.