Ostelagkage (Cheesecake) med kirsebær eller jordbær
Dette er opskriften på den bedste Ostelagkage (Cheesecake) jeg har fået!
Ingredienser til 6-8 personer
- 125 gram digestive-kiks
- 300 gram flødeost
- 75 gram blødt smør
- 60 gram flormelis
- 1 tsk. vaniljeessens
- ½ tsk. citronsaft
- 2½ dl piskefløde
Evt. dekoration (vælg én af dem)
- 1 glas (284 gram) St Dalfour Rhapsodie de Fruit kirsebærblanding
- Konserverede kirsebær
- Jordbær skåret i både
- Friske hindbær eller blåbær
Opskrift
- Blend kiksene til krummer i en foodprocessor, tilsæt smør og blend videre, til massen bliver homogen og ensartet.
- Fordel massen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og pres den godt sammen og en lille smule op ad kanten.
- Rør flødeost, flormelis, vaniljeessens og citronsaft sammen til en glat masse.
- Pisk fløden let og vend den forsigtigt i osteblandingen.
- Hæld denne creme på kiksebunden og glat toppen ud med en dejskraber. Sæt kagen på køl i min. 3 timer før servering eller natten over.
- Åben springformen, tag ostelagkagen ud, fordel evt. kirsebær eller jordbær på toppen og server.