Tungryde - Spaghetti med tun i tomat og persille
Ingredienser til 4 personer
- Olie til stegning af løg, gerne citron olie
- 1 dåser hakket tomat
- 2 dåser tomat pure
- 2 dåser tun i vand
- 4 fede hvidløg
- 1 stort skalotteløg
- Persille (hellere for meget end for lidt)
- 1/2-1 grønsagsbouillonterning
- Salt
- Peber
- Hvidt peber
- Muskatnød
- Evt. citronskrald eller citronsaft
- Evt. sukker til at fjerne syrlighed fra tomater
- Evt. kapers der kommes i retten
- Evt. parmesan til servering retten
Opskrift
- Finhak skalotteløg og mas hvidløg ud i gryden og switch i olien (helst citron olie).
- Hæld alle dåsernes indhold i gryden. Tun tappes først for vand.
- Tilsæt alle krydderier.
- Fin klip/hak alt persille og hæld i.
- Lad det blive varmt så der fordamper mest muligt og det bliver tykt, men uden det kommer rigtig I kog da dette gør retten vandet og derfor skal koge endnu længere tid.
- Sæt først her vand over til pasta, så sovsen koger længst tid (samlet omkring 15-20 min). Sørg for at retten ikke koger for voldsomt da dette driver vand ud så retten på en måde skiller.
- Kog pastaen eller spaghettien.
- Server med smør til pastaen.