Skip to main content

Udvalgte madopskrifter

Tungryde - Spaghetti med tun i tomat og persille

Ingredienser til 4 personer

  • Olie til stegning af løg, gerne citron olie
  • 1 dåser hakket tomat
  • 2 dåser tomat pure
  • 2 dåser tun i vand
  • 4 fede hvidløg
  • 1 stort skalotteløg
  • Persille (hellere for meget end for lidt)
  • 1/2-1 grønsagsbouillonterning
  • Salt
  • Peber
  • Hvidt peber
  • Muskatnød

  • Evt. citronskrald eller citronsaft
  • Evt. sukker til at fjerne syrlighed fra tomater
  • Evt. kapers der kommes i retten
  • Evt. parmesan til servering retten

Opskrift

  1. Finhak skalotteløg og mas hvidløg ud i gryden og switch i olien (helst citron olie).
  2. Hæld alle dåsernes indhold i gryden. Tun tappes først for vand. 
  3. Tilsæt alle krydderier.
  4. Fin klip/hak alt persille og hæld i.
  5. Lad det blive varmt så der fordamper mest muligt og det bliver tykt, men uden det kommer rigtig I kog da dette gør retten vandet og derfor skal koge endnu længere tid.
  6. Sæt først her vand over til pasta, så sovsen koger længst tid (samlet omkring 15-20 min). Sørg for at retten ikke koger for voldsomt da dette driver vand ud så retten på en måde skiller.
  7. Kog pastaen eller spaghettien.
  8. Server med smør til pastaen.