Skip to main content

Udvalgte madopskrifter

Græsk stifado - Græsk gryderet med oksekød

Ingredienser til 6-8 personer

  • 2 kg. mamoreret oksekød (bov, cuvette, klump)
  • 1 kg løg, og gerne op til 200 gram mere
  • 6 fed hvidløg
  • Grove stykker tomat (for teksttur) med dele af væden taget
  • 2 dåser tomatpure
  • 4-5 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 4-5 laurbærblade
  • 3 stk. hel kanelstang a 4 cm
  • 2 dl rosmarin som er skåret småt
  • 1½ teskefuld hele pebberkorn
  • 1 oksebouillon
  • En knivspids spidskommen
  • En knivspids chilli

Opskrift

  1. Oksekødet skæres i stykker på ca. 3x3 cm og brunes i smør.
  2. Løg og hvidløg hakkes groft og brunes i olivenolie.
  3. Alle ingredienser kommes i gryde med låg og småsimrer i ca. 3 timer - den sidste time uden låg for at koge retten ind (hvis nødvendigt). Hvis kødstykker er mindre, fx 1 x 2 cm, kan to timer gøre det. 
  4. Smages til med salt og peber.

Servering

Retten serveres med hjemmelavet kartoffelmos og/eller ris. Meget velegnet til opvarmning dagen efter.