Græsk stifado - Græsk gryderet med oksekød
Ingredienser til 6-8 personer
- 2 kg. mamoreret oksekød (bov, cuvette, klump)
- 1 kg løg, og gerne op til 200 gram mere
- 6 fed hvidløg
- Grove stykker tomat (for teksttur) med dele af væden taget
- 2 dåser tomatpure
- 4-5 dl rødvin
- 4 dl vand
- 4-5 laurbærblade
- 3 stk. hel kanelstang a 4 cm
- 2 dl rosmarin som er skåret småt
- 1½ teskefuld hele pebberkorn
- 1 oksebouillon
- En knivspids spidskommen
- En knivspids chilli
Opskrift
- Oksekødet skæres i stykker på ca. 3x3 cm og brunes i smør.
- Løg og hvidløg hakkes groft og brunes i olivenolie.
- Alle ingredienser kommes i gryde med låg og småsimrer i ca. 3 timer - den sidste time uden låg for at koge retten ind (hvis nødvendigt). Hvis kødstykker er mindre, fx 1 x 2 cm, kan to timer gøre det.
- Smages til med salt og peber.
Servering
Retten serveres med hjemmelavet kartoffelmos og/eller ris. Meget velegnet til opvarmning dagen efter.