Mørbrad i fad med gorgonzola
Mørbrad i fad er en rigtig lækker vinterspise. Mørbrad i fad er en nem opskrift - og den er relativ nem at lave.
Nogle ingredienser er nødvendige - andre kan undværes. Mørbrad i fad har en god smag, som de fleste kan lide.
Ingredienser til 4 personer
- 2 mørbrade (svin eller kalv)
- 4 porrer eller løg
- 16 skiver bacon
- 150 g gorgonzola ost/creme fraiche. Det anbefales at købe dobbelt gorgonzola til en sovs ved siden af.
- 3 dl piskefløde
- 1 bundt persille
- Stærk sennep
- Salt
- Peber
- Olie
- Smør
- Ris eller pasta
Opskrift
Porrerne/ løg steges i en blanding af olie og smør til de er bløde, men ikke farvede. Efter de er stegt, lægges de i et ovnfast fad.
Mørbradbøffer (16 stk) brunes, drysses med salt og peber, samt smøres med stærk sennep. Herefter omvikles de med bacon og lægges oven på porrerne/løg.
Gorgonzola smeltes med piskeføde ved svag varme i en gryde, og fintklippet persille tilsættes. Sovsen hældes i fadet ned mellem mørbradene.
Fadet sættes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 min.
Retten serveres med løse ris eller pasta. Det anbefales at lave en ekstra gorganzola sovs ved siden af retten.