Skip to main content

Udvalgte madopskrifter

Mørbrad i fad med gorgonzola

Mørbrad i fad er en rigtig lækker vinterspise. Mørbrad i fad er en nem opskrift - og den er relativ nem at lave.

Nogle ingredienser er nødvendige - andre kan undværes. Mørbrad i fad har en god smag, som de fleste kan lide.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 mørbrade (svin eller kalv)
  • 4 porrer eller løg
  • 16 skiver bacon
  • 150 g gorgonzola ost/creme fraiche. Det anbefales at købe dobbelt gorgonzola til en sovs ved siden af.
  • 3 dl piskefløde
  • 1 bundt persille
  • Stærk sennep
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør
  • Ris eller pasta

Opskrift

Porrerne/ løg steges i en blanding af olie og smør til de er bløde, men ikke farvede. Efter de er stegt, lægges de i et ovnfast fad.

Mørbradbøffer (16 stk) brunes, drysses med salt og peber, samt smøres med stærk sennep. Herefter omvikles de med bacon og lægges oven på porrerne/løg.

Gorgonzola smeltes med piskeføde ved svag varme i en gryde, og fintklippet persille tilsættes. Sovsen hældes i fadet ned mellem mørbradene.
Fadet sættes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 min.

Retten serveres med løse ris eller pasta. Det anbefales at lave en ekstra gorganzola sovs ved siden af retten.