Prag - Bedste seværdigheder, oplevelser, mad mm. i Prag

Prag, tjekkiet

Prag (Tjekkiet) er en fantastisk by at rejse til. Bedre end de fleste storbyer. Dette skyldes den lave pris, de mange sjove oplevelsesmuligheder, maden, øllet, kulturen, de flotte omgivelser og arkitektur samt gode historieske seværdigheder.

Herunder kan du læse kort om det bedste af det bedste i Prag. Spar jer derfor meget research tid forud for jeres rejse til Prag. Det er kun de bedste restauranter i Prag, bedste seværdigheder der er tiden værd i Prag, de sjoveste oplevelser i Prag, samt de bedste steder og barer at gå i byen i Prag mm.

Værd at vide om Prag

Distrikter i Prag

Byen Prag er, udover postnumre, inddelt i distrikter og bydele. Dette gør man nemt ud fra adressen kan se ca. hvor noget er placeret. Fx står der "Prag 1" (distrikt 1) som betyder indre by (hvor det meste sker). Af samme grund kan man regne ud at hoteller i Prag 1 er dyrere end fx i Prag 2 og Prag 3, hvorved man kan bo tæt på "grænsen" og spare penge uden at bo i Prag 1. Her ses et kort som viser hvordan disse distrikter er placeret:

Prag, tjekkiet

Hoteller og overnatning i Prag

Der er mange "ok" hoteller i Prag. Hvis man gerne vil spare nogle penge og ikke er ked af at tage metroen, så kan man med stor fordel vælge at bo på et hotel uden for distrikt 1. Brug af metroen udjævner i stor stil dette hvis man finder et hotel tæt på en station. Fx er et hotel i distrikt 2 og 3, tæt på grænsen ind til distrikt 1, og tæt på en metrostation, det bedste valg hvis der skal spares penge.

Studer vores kort og vælg på forhånd hvilken slags seværdigheder og oplevelser I er mest interesseret i at prøve og se i Prag, for tingene er placeret lidt i klynger eller tråde. Herved er det lettere at finde ud af hvilket hotel man skal booke, og i hvilket område.

Transport i Prag

Forvent at gå meget! Stort set alt man skal se og besøge i Prag, kan gås til og lægger tæt på Rådhuspladsen. Det gode, billige og effektive metrosystem kan bruges hvis man fx ikke kan gå mere, skal hurtigt fra den ene ende til den anden, ønsker at spare tid, bor i et andet distrikt. Muligheden for både at gå og tage metroen gør byen super fed at besøge, hyggeligere og det hele mere afslappende. Specielt sammenlignet med andre byer som fx Paris. Det er derfor vigtigt man sætter sig ind i deres metrosystem.

Øl i Prag og Tjekkiet

Pivo betyder øl. Bryggeri hedder Pivovar. Ølstue Pivnice. Værtshus (og gå på det) hedder Hospoda. Tjekkerne drikker i gennemsnit 160 liter øl pr. person pr. år (inkl. spædbørn). Øl er en kæmpe del af deres kultur og der er et hav af microbryggerier. Det helt store samtaleemne er hvem der generelt har og hvem der har årets bedste humle til brygning. Bl.a. af denne grund er øl en stor det af et ophold i Prag, og noget man ikke bør snyde sig selv for. Af samme grund bør man prioritere de mere ukendte mærker for større oplevelser. Det mest kendte og bedste eksempel er et besøg til "U Fleku". Tjekkerne er så øl-fikseret i Prag, at de har mere end et øl-museum i Prag, ture mm.

Mad og spise i Prag

Tjekkiet serverer i stor grad deres lokale og nationalretter, så hvis dette slet ikke tiltaler en, bør der bruges mere tid på at finde det helt rigtige spisested. Kogt eller stegt svineknæ er en anderledes, men lækker nationalret (oftest serveret med sennep og kål) som bør prøves.

Når det kommer til valg af madsted, så hold jer fra turistfælderne som typisk er på de store pladser. Sidegaderne har generelt bedre og billigere mad. Med det sagt, så bør man prioritere nedenstående spisesteder hvis man vil være sikker på gode oplevelser.

Tips og tricks til besøg i Prag

  1. Hoteller - Studer vores kort og vælg på forhånd hvilken slags seværdigheder og oplevelser I er mest interesseret i at prøve og se i Prag, for tingene er placeret lidt i klynger eller tråde. Herved er det lettere at finde ud af hvilket hotel man skal booke, og i hvilket område.
  2. Metroen - Brug metronettet meget, det er effektivt, nemt og billigt. Dette gør også man kan bo på billigere hoteller uden for distrikt 1.
  3. Planlægning - Planlæg dagens rute for hvad der skal ses, opleves og hvor der skal spises. Dette kan spare en MANGE kilometers gå gang. Husk gode sko!
  4. Massage - Adskillelige steder på gaderne (markeret med skrigende farver) kan man uden aftale gå ind og få thaimassage, skuldermassage, fodmassage mm. Som par kan man få massage på samme tid i eget lokale. Dette er billigt, nemt og hurtigt. Dette bør man derfor benytte sig af ofte, og kan være med til at fuldende ferien og turen, samt de ømme fødder og ben.
  5. Doktorfisk - Har man ikke prøvet doktorfisk (fisk der spiser død hud fra ens fødder) før, så er Prag en åbenlys mulighed grundet prisen. Dette har stort set alle massagestederne, og kan fx kombineres med efterfølgende massage.
  6. Shopping - Tøj og sko er billigt i Prag og Tjekkiet. Du kan fx i butikken "Reserved" købe et komplet jakkesæt med vest og slips for under 800 kr. Kommer man forbi et storcenter, bør man derfor lige kigge indenfor.
  7. Turistinformation - Der ligger bl.a. en turistinformation (med toiletter) lige ved rådhuset på Rådhuspladsen, samt en lige når man er kommet over Karlsbroen.
  8. Rådhuspladsen - Rådhuspladsen har mange historiske hemmeligheder hvis man ved hvad man skal kigge efter, samt enormt mange flotte gamle stærkt historiske bygninger. Dette bør man læse op på hvis ikke man tager en guidet tur. Prags rådhusplads (old town) er stedet hvorfra alle oplevelser og steder nærmest udspringer.
  9. Lufthavnen - Når du ankommer til lufthavnen med din bagage, så spild ikke tiden på busser og metro med mindre I er på sparebudget. Den samlede pris ender for hele tuden på samme som en kort tur i Danmark. Så slip for besværet... og få mere tid til det sjove.
  10. Offline kort - I Google Maps på din mobiltelefon kan du downloade et "offline kort" inden du tager afsted, og derved have komplet kort over Prag i lommen uden at det koster roaming data at bruge.

Kort over Prag og dets bedste steder

Vi har samlet alle nedenstående lokationer, restauranter, barer, seværdigheder og oplevelser på et stort oversigtskort du nemt kan planlægge turen og de individuelle dage. Husk du også med "Google My Maps" (ikke "Google Maps") kan have dette kort direkte på din mobiltelefon. Dette gøres ved at downloade kortets "kmz" fil der indeholder alle data, for herefter at importere denne ind i sin Google My Maps.

BEMÆRK: Læs mere om alle de individuelle steder under kortet her.

Bedste mad, spisesteder og restauranter i Prag

Se det store Prag, Tjekkiet, kort for flere steder og deres placeringer:

Bedste seværdigheder i Prag

Se det store Prag, Tjekkiet, kort for flere steder og deres placeringer:

Bedste oplevelser i Prag

Se det store Prag, Tjekkiet, kort for flere steder og deres placeringer:

Bedste barer, klubber og natklubber i Prag

Se det store Prag, Tjekkiet, kort for flere steder og deres placeringer:

Polterabend, herretur og stripklubber i Prag

Se det store Prag, Tjekkiet, kort for flere steder og deres placeringer (BEMÆRK at dette lag skal slås til i bunden for at kunne ses):

 

 

Udskriv