Skip to main content

Udvalgte madopskrifter

Ovnstegte bananer med fløde

Ovnstegte bananer med fløde er en lækker desert, som er super nem at lave, og som ikke er for usund.

Der er mange måder at lave deserten på! Man kan med fordel lade gæsterne selv vælge hvordan de vil have deres banan.

Ingredienser til 4 personer

  • 4 bananer
  • Fyld som kan vælges imellem og kombineres:
    • Piskefløde
    • Kahlua
    • Smelte chokolade
    • Vanilieis

Opskrift

Bananerne ligges i en forvarmet ovn på 200 grader, i ca. 25 minutter. De skal være helt brune og så gerne lidt ekstra tid for at blive helt bløde inden i!
Hvis der ønskes chkolade, åbnes bananen og der ligges 3 stykker ind i den, så det kan nå at smelte.

Herefter serveres de på en tallerken med en ske. Der er brug for en skarp kniv for at åbne dem i et langt snit. Efter snittet kan se stå selv som en båd. Herefter smides det ønsket indhold ind i bananen.
Bananen spises normal med kun fløde, eller fløde og Kahlua. Man kan også smide vanilieis ind i sin banan, så isen smelter, for at få en slags varm bananasplit