Skip to main content

Udvalgte madopskrifter

Karamelliseret flæsk eller bacon med chilli

Karamelliseret (kandiseret) flæsk eller bacon er noget af det lækreste du kommer til at prøve. Det er nemt at lave og er en success ved gæsterne. Det skal prøves en gang i livet, da det er en smagsmæssigt helt anderledes oplevelse end man er vandt til.

Man kan sagtens lave karamelliseret (kandiseret) flæsk eller bacon uden lidt chilli, men for at være ærlig så er det den halve oplevelse. De tre ingredienser (flæsk eller bacon, farin og chilli) skaber nemlig tilsammen et smagsindtryk man ikke har prøvet før. Det er faktisk en oplevelse for smagssansen.

Efterfølgende kan man også dyppe den karamelliseret/kandiseret flæsk eller bacon i chokolade for endnu en oplevelse, og derved gøre det til en dessert.

Ingredienser

  • Flæsk eller bacon
  • Farin eller ahornsirup
  • Chillipulver

Opskrift

Karamelliseret stegeflæsk, flæsk og svinebryst:

  1. Start ovnen på 135 grader, ikke mere end dette af hensyn til sukkers smeltetemperatur uden at brænde på. Dette er ikke en ret man kan speede op i hastighed med mere varme.
  2. Forbered en bageplade med bagepapir 1 cm om ad siderne. Der kommer meget smeltet fedt og sukker/farin. Det er ikke lige så godt med et fad, da den lille overflade gør væsken mere koger flæsken uden det bliver sprødt.
  3. Læg flæsk på bagepladen så sæt så muligt uden det rør ved hinanden. 
  4. Smør farinen i et ca. 2 millimeter tykt lag oven på alle skiver flæsk med en ske.
  5. Sæt bagepladen i ovnen og start uret. Det skal nu have omkring 2 timer, til flæsket er færdigt (mens det stadig er lidt blødt, ikke er tørt og har fedt i sig endnu, da det bliver sprødt når det kommer ud). Hellere for lidt end for meget. Undervejs kan man få lyst til at lægge sukkeret oven på kødet igen, men der er ikke nødvendigt. 
  6. Tag pladen ud og hurtigt flyt flæsken til et nyt stykke bagepapir med så lidt farin rundt om og oven på så muligt. Det bliver nemt for meget. Herved hænger det hele heller ikke sammen som en stor masse.
  7. Lad det køle. Brændende sukker i munden er ikke en del af den store lækre oplevelse.

Karamelliseret bacon:

  • Samme som ved flæsk, men i stedet skal bacon have 150 grader og 30 min, samt lidt mindre farin.